Midt i Dalsbygda siden 1808

16. september 2015.frontal.0 Likes.0 Comments

På Rønningen gård lever 100 sauer sine glade dager i Dalsbygdas landlige omgivelser. På sommerstid trasker de, tradisjon tro, på setra der gresset er ekstra grønt og kosten naturlig variert. Utmarka blir utnyttet godt og kjøttproduktene blir så mye bedre.

Rønningslemmen – fra høy til samlingsplass

På høyloftet i det siste bygde stenfjøset på Rønningen gård i Dalsbygda, står robuste langbord på rad og rekke. På menyen står deilig, hjemmelaget mat med alle de lokale råvarer naturen har å by på. Ekstra godt lammekjøtt fra dyra på gården, mandelpoteter fra egen åker og bær og sopp sanket i nærområdene.

Sammen med sitt eget øl – Dalsbygdølet – byr Rønningslemmen på en usmykket, men rik smaksopplevelse.

Dalsbygdølet – et stolt øl

Med utgangspunkt i et belgisk hvitt øl, er det karamellfargede Dalsbygdølet tilsatt røstet malt. Sammen med karve og sitrusskall gir det ølet et bayerpreg med en krydret aroma og smak som biter litt bak på tunga.
Ølet er brygget med kjærlighet til bygda og er et øl dalsbygdingen kan være stolt av og vi andre kan nyte.

Dalsbygda – den lille bygda med et stort hjerte

Her yrer et levende samfunn, der dugnadsånden og samarbeidsviljen er stor i alle sammenhenger. Det er en formidabel optimisme i bygda, også gjennom marginale tider. Jorda er karrig og sommeren kort, vinterstilongsen er det viktigste plagget, og når sola stikker fram og også sommerstilongsen kan legges bort for en kort stund, blir det moro i Dalsbygda.

I den stille naturen nyter 500 innbyggere livet. Her har de alt de trenger; skole, butikk, idrettslag, skytterlag og hverandre. Og skulle det være noe de mangler, bygger de det på dugnad. Slik ble fotballbanen, skistadionen, hoppbakken og samfunnshuset til.

Categories: Nyheter
Rønningen Gård 20©15 Kontakt oss Facebook Utviklet av Frontal Media